fbpx

Et grønt tag er en udvidelse af det eksisterende tag, bestående af forskellige komponenter, såsom afløbssystem, filter, drænlag og sedummåtter.

Grønne tage kan være modulære, da der er mange tilvalg og forskellige løsninger som kan anvendes. Heriblandt drænlag, filtlag, vandreservoir, støtteskinner, forskellige plantetyper osv. I Nordamerika er fordelene ved grønne tage dårligt forstået, og markedet forbliver ugeneret trods indsatsen på dette område af forskellige industriledere. I Europa er disse teknologier imidlertid blevet meget veletablerede. Grønne tage er også med til at afgive et fornuftig investeringsafkast, men repræsentere ydermere sociale-, økonomiske og miljørigtige fordele, primært i større byer.

OFFENTLIGE FORDELE

ÆSTETISKE FORBEDRINGER

 • Grønne tagkonstruktioner i større byer er ofte blevet promoveret som en nem og effektiv strategi til at forskønne miljøet og øge investeringsmulighederne.

AFFALDSFOREBYGGELSE

 • Grønne tage kan bidrage til deponering af forskellige affaldsstoffer, da det forlænger levetiden af vandtætningsmembraner, samt levetiden for varme-, ventilations- og HVAC-systemer da forbruget vil blive nedsat grundet de grønne tage.

REGNVANDSKONTROL

 • Med grønne tage opbevares regnvand af substratet og optages derefter af planterne, hvorfra det returneres til atmosfæren gennem transpiration og fordampning.
 • Om sommeren kan grønne tage fastholde 70-90% af nedbør der falder på dem.
 • Om vinteren kan grønne tage fastholde 25-40% af nedbør.
 • Grønne tage holder ikke kun regnvand tilbage, men modererer også vandets temperatur og fungerer som naturlige filtre for noget af det vand, der løber af.
 • Grønne tage reducerer mængden af afstrømning af stormvand og forsinker også tidspunktet for afstrømningen, hvilket resulterer i mindre pres på kloaksystemerne i større nedbørsperioder.

HJÆLPER MOD URBAN HEAT ISLAND EFFECT (UHI)

 • Gennem den daglige fordampningscyklus kan planter på lodrette og vandrette overflader afkøle byer i varme sommermåneder og reducere Urban Heat Island (UHI) effekten. Lyset absorberet af vegetationen ville ellers blive omdannet til varmeenergi.
 • UHI mindskes også ved at dække nogle af de varmeste overflader i bymiljøet – heriblandt sorte tage.
 • Grønne tage kan også bidrage til at reducere fordelingen af støv og partikler i hele byen samt smogproduktionen. Dette kan spille en rolle i reduktionen af drivhusgasemissioner samt tilpasse byområder til et fremtidigt klima med varmere somre

FORBEDRING AF LUFT KVALITETEN

 • Planterne på grønne tage kan optage luftbårne forurenende stoffer, atmosfærisk deponering og også filtrere skadelige gasser.
 • Ved hjælp af de grønne tages temperatur modererende effekter, kan efterspørgslen på kraftværker mindskes samt mængden af CO2 og andre forurenende biprodukter, der frigives i luften.

PRIVATE FORDELE

ENERGIEFFEKTIVITET

 • Isoleringen som grønne tage medbringer kan reducere mængden af energi, der er nødvendig for at moderere temperaturen i en bygning, da tagene er samlingspunktet for det meste af varmeforløbet om vinteren- og sommeren.
 • En forskning fra Canadas National Research Council viser at et omfattende grønt tag reducerede det daglige energibehov for klimaanlæg om sommeren med over 75%.

BRANDFORMINDSKELSE

 • Grønne tage har meget lavere brændende varmelast (den varme der genereres, når et stof forbrænder) end almindelige tage.

STØJFORMINDSKELSE

 • Grønne tage har fremragende støjdæmpning, især for lavfrekvente lyde. Et omfattende levende tag kan reducere lyden udefra med 40 db, mens et intensivt levende tag kan reducere lyden med 46-50 db.

Den nye Laboratorie- og Logistikbygning på Bispebjerg hospital har fået etableret et fint grønt Sedumtag fra GrowTek.

Det grønne tag hjælper med at aflaste kloaksystemmet ved store mængder regn, så de bedre undgår oversvømmelser. Sedumplanterne optager en del af regnvandet og fungere samtidig som et dræn, der forsinker regnvandet i at nå tagrenden og derved også kloaksystemet. En anden fordel ved det grønne tag er, at patienter og naboer til hospitalet har fået en smuk grøn og frodig udsigt, frem for et kedeligt sort tag at se på.

Du kan læse mere om Bispebjerg hospitals grønne tag  her

Bispebjerg hospital var så begejstrede for deres nye grønne tag, at de lavede en video om projektet.

Se bare her:

 

 

Er du medlem af den frivillige indkøbsforening for tagdækkere INTA?

Så kan du fra 1.juli 2018 købe GrowTeks produkter til etablering af grønne tage via INTA.

Vi glæder os til dette nye samarbejde, med de mange medlemmer af INTA.

Her 1 år efter vi etablerede grønne tage på de 37 nye rækkehuse på Margrethevænget, var vi en tur forbi og se taget i fuld flor.

(se video)

Maj 2018 har været meget varm og tør, men det kunne ikke ses på Sedumplanterne.
Sedum er nemlig en plante, der trives fint med begrænset mængde vand og masser af sol, derfor er den perfekt til brug på et tag.

I tilfælde af store mængder regnvand kan et grønt tag absorbere en del af vandet, samt forsinke den hastighed regnvandet når kloakkerne med og derved aflaste kloaksystemet en del.

Et grønt tag kan altså både klare masser af regn og masser af sol.

Hvorfor vælge grønne tage? Det forklarer vi her: 

Først og fremmest, skal det nævnes, at grønne tage er et fornuftigt valg, da det både er økonomisk fornuftigt samt miljø-venligt. Vores forskellige sedum tage, er en miljø-venlig og moderne løsning, designet til at forbedrer klimaet. Vores grønne tage kan optage op mod 50-80% af alt regnvand og sørger derfor for at aflede vandet fra kloaksystemerne, således de ikke oversvømmes ved skybrud, voldsom regn eller andet. Ydermere beskytter de grønne tage tagmembranen og isolerer bygningen, mod kulde og varme, samt absorbere store dele af støv, støj og luftforurening i byerne. Dette medfører at de grønne tage opnår en forbedring af mikro- og makroklimaet, via et lavere forbrug af energi til afkøling samt opvarmning, hvoraf luftfugtigheden reguleres såvel som CO2-udslippet formindskes. Planterne renser desuden også luften for støv og andre usunde småpartikler.

Miljø-venlige fordele:

 • Afleder 50-80% regnvand samt bremser forstopning i kloaksystemerne.
 • Formindsker en stor del af skadelige partikler samt støv og andet i luften.
 • Grønne tage fungere som værende isolerende om vinteren og kølende i de varme sommerdage.
 • Taget beskytter det underliggende tagbelægning fra solens UV-stråler.

Økonomiske fordele:

 • Stopper regnvand
 • Er isolerende om vinteren
 • Støjdæmper inde og ude
 • Øger potentielt værdien af bygningen

Læs mere om de forskellige produkter og løsninger vi tilbyder her: https://growtek.dk/produktinfo/

Stenfiskerkajen Odense

GrowTek Entreprise ApS

Tværvejen 6
5580 Nørre Aaby
Tlf.: 70 20 20 71
E-mail: info@growtek.dk

 

Bierne i Europa og USA er ramt af en mystisk massedød kaldet “Colony Collapse Disorder”, hvor hele kolonier ganske enkelt forsvinder. Noget der kan få store konsekvenser for planter og frugttræer, der er dybt afhængige af biernes bestøvning af blomsterne, for at kunne producere frugt og grønt. Ifølge Illustreret Videnskabs beregninger, så bestøver honningbier ca 70 ud af de 100 plantearter, der brødføder omkring 90% af Jordens befolkning.

Forskerne peger på bestemte sprøjtemidler fra landbruget, som en mulig hovedårsag til biernes forsvinden. Derfor kan et grønt tag give bierne flere steder at samle næring uden sprøjtemidler. Sedumplanterne fra GrowTek har forskellige små blomster, som bier og andre insekter nyder at besøge.

Vil du gøre noget godt for bierne, sommerfugle, natsværmere og andre insekter, så få lagt et flot blomstrende grønt tag på dit hus, carporten eller andet.

GrowTek etablere grønne tage på alle typer bygninger, som skoler, industribygninger, boligblokke og privatboliger. Dette kan du se masser af eksempler på under billeder af vores referencer.

      

Fynske GrowTek er ofte i København og etablere grønne tage. Seneste projekt i Hovedstaden er ungdomsboligerne på Provstevej, der fik lagt sedum mellem træterrasserne på toppen af bygningen. Du kan se før og efter billeder af projektet under vores referencer klik her.

Af andre grønne tage vi har etableret i Københavns området kan nævnes Fælledhusene, Jacobsens Have, Bagsværdlund, Turbinehuset og Ørestad Skøjtehallen.

Vi kører gerne ud i hele Danmark og monterer grønne tage.

Danmarks største messe i have og landskabs branchen med over 250 stande og ca. 10.000 besøgende, fandt sted i Slagelse d. 30/8 -1/9. I løbet af de 3 lidt regnfulde dage kom mange forbi vores stand på strøget og fik en snak om grønne tage, sedumplanterne og de forskellige typer af drænunderlag. Nåede du ikke forbi messen, kan du se mere om vores produkter her.  Har du spørgsmål om grønne tage, er du altid velkommen til at kontakte vores eksperter på tlf. 70202071

Vi er ved at etablere GRØNT TAG på DIN Forsyning i Esbjerg her i Juli måned 2017.

DIN Forsyning står for en effektiv og bæredygtig håndtering af ressourcer som drikkevand, spildevand, varme og genbrug. Deres grønne profil skinner igennem ved deres valg af bæredygtig og miljøvenlig tagløsning fra GrowTek

Se billeder af projektet under vores mange spændende referencer her:
https://growtek.dk/reference/din-forsyning/

GrowTek Entreprise ApS er nu på facebook.

På facebook vil vi løbende give dig de nyeste info om brug af grønt tag.

Vi håber derved at kunne inspirere endnu flere til at vælge et miljøvenligt grønt tag.

Vi er stadig ret nye på facebook, og håber derfor du vil hjælpe os med at dele vores viden om alle fordelene ved grønne tage, ved at synes godt om vores facebook side.

Find os på facebook klik her

Der stilles mange krav til både miljø, økonomi og sociale forhold når Green Building Council Denmark vurdere om en bygning kan få en DGNB-certificering som værende et bæredygtigt byggeri. Dette kan du læse mere om i artiklen fra GrowTek (klik her ) eller på building-supply.dk

GrowTek har bl.a. installeret grønt tag på den DGNB-certificerede bygning Turbinehuset.

Der er 3 indslag om sedumtaget i udsendelsen så du kan spole frem til; 23:09, 28:35 og 34:47
Se TV indslaget her

Interesseret?
- lad os ringe til dig... helt uforpligtende!
Jeg vil gerne ringes op
Sender