fbpx

Hvad lød opgaven på

I forbindelse med byggeprojekter på godsbanearealet ved Aalborg er der stor fokus på løsninger til de problemer, der kan være med store mængder regnvand.

En anden vigtig ting var at bringe naturen ind i byen.

Løsningen blev bl.a. et grønt sedumtag fra GrowTek.

Et grønt tag bringer ikke bare lidt natur ind i byens betonbyggeri, men kan hjælpe med at absorbere og bruge en del af det regnvand, der ellers skal afledes fra byens tage.

Aalborg kommune ønsker en bæredygtig udvikling af byen, og visionerne for Godsbanearealet er klare og tydelige. I deres definition af bæredygtighedsprincippet og implementeringen af dette tilstræbes både en klimatisk, biologisk, social og økonomisk bæredygtighed. Naturen skal indgå i et harmonisk samspil med beboere og brugere i den nye klimavenlige bydel.

Derudover bliver de grønne områders opgave at bidrage positivt, som en klimastabiliserende faktor ved f.eks. at øge fordampningen, kølende effekt om sommeren og forsinkelse af udledning af regnvand.

Et grønt tag med Sedumplanter og drænunderlag absorberer og udnytter en stor del af det regnvand, der ellers skal afledes fra taget. Derfor er grønne tage blevet en vigtig del af de første trin i Aalborg kommunes afvandingsstrategi for Godsbanearealet.

Billeder af projektet

Kunde:

Roofcon

Udtalelse:

Roofcon indhentede tilbud fra Growtek, i Nørre Aaby, på levering og montering af sedumtag på ”Godsbanearealet” i Ålborg. Vi har under forløbet haft en god dialog, og deres folk er kompetente. Opgaven blev udført i henhold til tidsplanen, og vores samarbejde var konstruktivt.

Det færdige resultat er meget tilfredsstillende.

Roofcon kan anbefale GrowTek til levering og montering af grønne tagløsninger.

Skrevet af Michael Bech-Jensen, Indehaver af ROOFCON

 

Interesseret?
- lad os ringe til dig... helt uforpligtende!
Jeg vil gerne ringes op
Sender