fbpx

Menu

Er du privat, arkitekt, tagdækker eller det helt fjerde? Så kan du her finde alle oplysninger vedr. vores grønne tage samt forskellige opbygninger.

Sedumopbygning VMF12 / SedumLight

Under Sedumplanterne ligger her vores VM12 filt, der fungerer som drænunderlag. Vandtilbageholdelsen er ca. 25 liter/kvm. Denne løsning egner sig til en taghældningen på mellem 0-25 grader.

Sedumopbygning VM20 / SedumPlus

Under Sedumplanterne her, er lagt vores VM20 skum, som drænunderlag. Vandtilbageholdelsen er ca. 30 liter/kvm. Denne løsning egner sig til en taghældningen på mellem 0-25 grader.

Sedumopbygning VM40 / SedumMax

Denne opbygning har en VM40 skum, med filt over som drænunderlag, for en høj absorbering af vand. Vandtilbageholdelse er ca. 45 liter/kvm. Denne løsning egner sig til en taghældningen på mellem 26-45 grader.

Drift- og vedligeholdelse

Et sedumtag passer for det meste sig selv. Dog kræver det alligevel en lille smule vedligeholdelse. Bliv klogere på hvad der skal til, for at vedligeholde dit nye sedumtag herunder.

Detaljerede tegninger - Få overblik herunder

Fordele ved GrowTeks løsninger

Brandtestet ved Broof (t2)

Formindsker afløb af regnvand

Bidrager positivt til biodiversiteten

Forbedring af luft kvaliteten

Grønne tage nedbringer energiforbruget

Ofte stillede spørgsmål

Forskellen på opbygningerne, er at de alle har forskellige vandtilbageholdelse – Jo større en taghældningen man har, jo større vandtilbageholdelse er nødvendigt. Alle opbygninger benytter samme sedummåtter.

Vi anbefaler 2x lag tagpap – Gerne rodhæmmende tagpap. Selve rødderne fra sedum måtterne kan ikke gro ned i tagpappen, men der kan slås rødder i tagpappet fra frø og andet som kan lande på taget. Hvis man fjerner ukrudt 2 gange om året på taget, er rodhæmmende tagpap ikke nødvendigt.

Vi anbefaler vores Sedumopbygning VMF12 hvis du har en hældning på mellem 0-10 grader. Hvis du har mellem 11-25 grader, anbefaler vi vores Sedumopbygning VM20. Har du 26-45 grader, så vil vi anbefale vores Sedumopbygning VM40. Forskellen er, at jo mere hældning du har, jo mere drænunderlag skal du bruge.

Alle sedum måtter har 5-8 forskellige varianter, som spirer forskelligt afhængigt af hvilken årstid man er i.

Interesseret i at høre mere?
- Få et uforpligtende tilbud fra os!
Jeg vil gerne ringes op
Sender